Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| جهش در تولید و تقویت بازارهای داخلی تنها راه مقابله با تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی است، تولید در حوزه‌های مختلف مستلزم وجود مولفه‌های ضروری در این بخش است.

تولیدکنندگان در عرصه‌های مختلف همواره باید به بخش مواد اولیه و بازار عرضه توجه ویژه داشته باشند، در طی سال‌های اخیر فرآیند تولید با چالش‌های مختلفی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال گذشته با شیوع گسترده ویروس کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، برای تولیدکنندگان در بحث تولید و عرضه محصولات مشکلاتی به‌وجود آمد، ولی در برخی از مشاغل اوضاع نسبتا خوب است‌‌‌.

تولید و پرورش گل و گیاه به‌خصوص در بخش آپارتمانی مدتی است در استان مازندران بهچشم میخورد، از طرفی مردم علاقه بیشتری به نگهداری گل‌ها در مدت خانه و کار پیدا کرده و بازار تقاضا را رونق بخشیدند.

در این راستا بانوان فعال روستای میارکلای ساری (واقع در جاده جویبار ـ ساری) با راستی‌آزمایی زمین و امکانات لازم در خصوص پرورش گل و گیاه تزیینی اعلام آمادگی کرده و در این خصوص با حمایت جهاد کشاورزی چند ماه مانده به شیوع کرونا اقدامات لازم برای برپایی گلخانه را انجام دادند تا جایی که با شیوع کرونا گلخانه‌ها برپا شد.

سمانه نخودی ۳۹ ساله نماینده بانوان فعال و مسؤول صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایر در این روستا به بیان ادامه ماجرای احداث گلخانه‌ها پرداخته می‌گوید؛ روستای ما حدود ۶۰۰ خانوار دارد، جمعیت زنان روستا بیش از مردان است، حدود پنج سالی است که بانوان این روستا در جهت اشتغال‌زایی گام‌هایی برداشته و از اعتبارات این صندوق استفاده کردند.

*جزییات دریافت وام و احداث گلخانه‌ها

با توجه به اینکه روستای میارکلا بیش از ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی داشته و خاک حاصل‌خیزی دارد، با توجه به استقبال خوب بانوان در حوزه پرورش گل و گیاه، طی همکاری جهاد کشاورزی استان توانستیم برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی اقدام و تاکنون بیش از ۱۲ گلخانه احداث کنیم.

وی اضافه می‌کند؛ در این راستا از سال گذشته بانوان در کلاس‌های مختلف آموزشی شرکت کردند، همه ما اطمینان داشتیم که تولید گل و گیاه در این روستا جواب می‌دهد، چرا که هر کدام در منازل گل‌های تزیینی و دارویی داریم، از این رو استقبال از این کار صورت گرفت و وام با سود ۴ درصد به این صورت که به حساب پیمانکار واریز شده و او بساط گلخانه را برپا کرده و گل‌ها را وارد کند، صورت گرفت.

* گلخانه‌ها بعد از شیوع کرونا احداث شدند

پروسه دریافت وام کمی طولانی شد ما به کرونا برخورد کردیم، که برای خودش استرس‌هایی داشت چون هنوز تکلیف بازار فروش مشخص نبود، ولی خوشبختانه بانوان روستایی به فروش در فضای مجازی روی آورده و تاحدودی در این بخش موفق بودند، برخی هم همچون خودم گل‌ها را آماده تکثیر کردند تا سال بعد به‌فروش برسانند.

خانم نخودی با اشاره به اینکه احداث گلخانه هزینه‌های جانبی به‌همراه داشت، ادامه می‌دهد؛ لوله‌کشی گاز و آب و موارد دیگر نیاز به هزینه‌هایی داشت که همه به‌صورت شخصی متقبل شدند، بازپرداخت وام یک‌ساله بوده و مبلغش حدود ۱۲ میلیون تومان است، امیدواریم که همه بتوانند بدون مشکل از پس هزینه‌ها بربیایند.

* اینجا همه مشغول به‌کار شدند/ خبری از خواب تا لنگ ظهر نیست

در ادامه آقای حسین‌زاده رئیس شورای روستای میارکلا از اوضاع خوب تولید گل و گیاه در این روستا خبر داده و می‌گوید؛ با ورود بانوان روستا در این بخش کسانی که تا ۱۰ صبح خواب بودند صبح زود در گلخانه‌ها مشغول کار هستند، برخی مشتری از خارج استان داشته و به صادرات گل و گیاه فکر می‌کنند.

وی تصریح می‌کند؛ تنها مشکل  بحث بازار فروش است که نیاز به حمایت مسوولان دارد، زنان روستا با دریافت تسهیلات جهاد کشاورزی همه اهل خانه را در گلخانه مشغول کار کردند، تا جایی که  خودمان مشتاق شدیم، همسرم می‌گوید این کار از کشاورزی به‌صرفه‌تر است.

حسین‌زاده در خصوص مشکلات دریافت وام، اعلام می‌کند؛ در این مورد برخی از خانواده‌ها مشکل ضامن داشتند وام را دریافت نکرده و مابقی توانستند کار را شروع کنند، در حال حاضر فردی در میارکلا نهالستان لیموترش که چهار فصل میوه می‌دهد را به راه انداخته است، در مجموع اوضاع تولید گل و گیاه در این روستا توب است تا جایی که انتظار داریم این روستا به مهد گل و گیاه تزیینی در شهر یا استان تبدیل شود.

استمرار در این بخش و وجود بازارش فروش دو رکن اساسی پیشرفت در بحث پرورش گل و گیاه‌های مختلف تزیینی دارویی و آپارتمانی در این روستا است، استفاده از ظرفیت‌های بالقوه این روستا بدون شک بدون تلاش و فعالیت بانوان این روستا ممکن نخواهد بود.

یکی دیگر از مباحث مهم در این بخش این است که الان در همه منازل یک یا چندین گل آپارتمانی به‌چشم می‌خورد، گاهی در یک آپارتمان ۵۰ متری صدها گل می‌بینیم، که این نشان از استمرار در تقاضای گل و گیاه آپارتمانی است.

به گزارش فارس؛ تولید در داخل به نحوی که در چند قدمی مصرف کننده باشد، گامی مهم در جهت جهش تولید و همچنین اشتغال‌زایی است که در این روستا بانوان پرچم‌دار آن شدند، جالب اینکه حتی شیوع کرونا هم نتوانست بر روند فعالیتشان تاثیری بگذارد.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: میارکلای ساری گل و گیاه احداث گلخانه پرورش گل و گیاه شیوع کرونا دریافت وام گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این دستاورد پژوهشگران دانشگاه «هریوت وات» می تواند با کاهش بالقوه دی اکسید کربن (CO2) و هگزا فلوراید گوگرد (SF6) در جو که محرک های مهم گرمایش جهانی هستند، عوارض تغییرات اقلیم را کم کند.

به گفته محققان،هگزا فلوراید گوگرد در مقایسه با دی اکسید کربن، گاز گلخانه ای قوی تری است و می تواند هزاران سال در جو دوام بیاورد.

 مقابله با بزرگترین چالش جوامع

این گروه از یک مدل رایانه ای برای پیش ‌بینی دقیق نحوه جمع ‌آوری مولکول‌ ها در مواد متخلخل جدید استفاده کردند. متخصصان مدل‌ سازی محاسباتی در کالج امپریال لندن و دانشگاه ساوت همپتون شبیه ‌سازی ‌هایی را برای درک و پیش‌ بینی فرآیند مونتاژ مولکول‌ های قفس در مواد متخلخل طراحی کردند.

این مولکول ها به طور خاص به ذخیره دی اکسید کربن و هگزا فلوراید گوگرد تمایل دارند. ساختار و ترکیب آنها ظرفیت ذخیره سازی این گازهای گلخانه ای را فراهم می کند.

به ویژه ساختار متخلخل «قفس در قفس» امکان جذب و ذخیره گازهای آسیب زای محیط زیست را فراهم می‌ کند. «قفس در قفس» به این معنی است که مولکول های قفس با استفاده از قفس های دیگر برای ابداع مواد متخلخل جدید در کنار هم قرار می گیرند.

دکتر «مارک لیتل» « Marc Little» دانشمند مواد، استادیار موسسه علوم شیمی دانشگاه هریوت وات و متخصص مواد متخلخل، اظهار داشت: این یک کشف هیجان انگیز است زیرا ما به مواد متخلخل جدید برای کمک به حل بزرگترین چالش های جوامع مانند جذب و ذخیره گازهای گلخانه ای نیاز داریم. ترکیب مطالعات محاسباتی مانند آنچه ما انجام دادیم با فناوری‌ های جدید هوش مصنوعی، می‌ تواند عرضه بی‌ سابقه ‌ای از مواد جدید را برای حل فوری ‌ترین چالش های اجتماعی ایجاد کند و این پژوهش گام مهمی در این مسیر است.

ابزاری که می تواند ترکیبات آلی فرار را از هوا حذف کند

لیتل می گوید علاوه بر این مولکول ‌های دارای ساختارهای پیچیده می‌ توانند حذف ترکیبات سمی عمدتا ترکیبات آلی فرار را از هوا تسهیل کرده و علم پزشکی نیز مفید واقع شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Synthesis منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری