Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیته امداد علاوه بر حمایت از مددجویان خود به آنها در ایجاد اشتغال کمک می‌کند، بسیاری از مددجویان پس از گذراندن دوره‌های لازم وام اشتغال دریافت کرده و ازچرخه حمایت خارج می‌شوند. ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۲ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کمیته امداد امام خمینی (ره) از زمان تاسیس تا کنون خدمات بسیار گسترده‌ای به مددجویا تحت پوشش خود ارائه داده است و هر ساله به این خدمات افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر سال تعدادی از متقاضیان پشت نوبت تحت پوشش قرار گرفتن کمیته امداد می‌ماندند اما امسال پشت نوبتی‌ها در این نهاد حمایتی به صفر رسید و تمام کسانی که شرایط لازم را داشتند زیر چتر حمایت قرار گرفتند.

بخشی اعظمی از مددجویان کمیته امداد اصفهان را بانوان تشکیل می‌دهند و این نهاد برای اشتغال این قشر که بسیاری از آنان زنان سرپرست خانوار هستند خدماتی مانند وام اشتغال ارائه می‌دهد.

کمیته امداد از مردم خیر و نیکوکار نیز مدد می‌جوید و از آنها برای کمک به مددجویان یاری می‌طلبد، مردم استان اصفهان نیز یاریگر این نهاد حمایتی هستند به طوری که کمک‌های مردمی به کمیته امداد افزایش یافته است.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با بیان اینکه در سال گذشته علی رغم اینکه هجمه‌های کاملاً مهندسی شده علیه کمیته امداد انجام شد اما به لطف خدا، کمک‌های مردمی بیشتر شد، به خبرنگار تسنیم گفت: از چند جهت مشکلات، مردم را تحت فشار گذاشته بود، با توجه مشکلات اقتصادی توان اقتصادی مردم کاهش یافته بود و هدف از هجمه‌ها هم کمیته امداد بود که این ارگان را ضعیف‌تر نشان دهد.

محمدرضا متین پور افزود: ما کارمندان کمیته امداد عقیده داریم که کمک کردن مردم بیش از آنکه به توان مالی آن‌ها معطوف باشد، به روحیه آن‌ها بستگی دارد لکن هرچه تورم بیشتر می‌شد، روحیه کمک‌ کردن مردم هم به همان میزان رشد می‌کرد. امسال در ماه‌های شهریور و مهر رشد چشمگیری در کمک‌های مردمی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان اصفهان 27 درصد رشد وجود داشت و تعداد حامی‌ها برای ایتام نیز حدود 30 درصد افزایش یافت.

وی ادامه داد: درک خوبی نسبت به شرایط اجتماعی در کمیته امداد وجود دارد، تا قبل از مرداد امسال رویه و قانون در کمیته امداد به ین شکل بود که 10 درصد از افراد تحت پوشش خود که به واسطه اشتغال و خودکفایی به حداقل حقوق اداره کار رسیده‌اند از تحت پوشش خارج کند. اما امسال این کاهش را نداشتیم و حتی افزایش مددجویان را به دنبال داشتیم و در ماه‌های مهر و آبان حتی ظرفیت استان برای افزایش مددجویان را ارائه کردند که نشان از درک خوب شرایط اجتماعی مردم و حضور بین شهروندان دارد.

پشت نوبتی‌های کمیته امداد اصفهان به صفر رسیدافزایش 20 هزار نفری مستمری بگیران کمیته امداد اصفهان؛ 185 هزار نفر از کمیته امداد مستمری می‌گیرندوام ویژه کمیته امداد به کارفرمایان‌ برای استخدام ‌مددجویان

مدیرکل کمیته امداد اصفهان در ادامه گفت: 37 درصد از منابع اشتغال کمیته امداد اصفهان با رقمی بیش از 22 میلیارد و 849 میلیون تومان در 9 ماهه سال جاری به مددجویان زن مستعد اشتغال پرداخت شد.

وی با بیان اینکه 71 درصد از جامعه تحت حمایت این نهاد را زنان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: برنامه کمیته امداد اصفهان توانمندسازی، خودکفایی و در صورت امکان خروج خانوارها به این واسطه از چرخه حمایت است و در شرایطی که مجریان طرح‌های اشتغال به سطح پایداری از درآمد برسند از حمایت خارج می‌شوند.

متین پور با بیان اینکه در سال جاری و تا انتهای پائیز بیش از 61 میلیارد و 645 میلیون تومان وام اشتغال توسط کمیته امداد اصفهان پرداخت‌شده است، گفت: سهم مجریان زن طرح‌های اشتغال و خودکفایی از این مبلغ بیش از 22 میلیارد و 849 میلیون تومان، معادل 37 درصد است.

وی با توضیح اینکه در سال‌های اخیر و به دنبال موفقیت کمیته امداد در ایجاد اشتغال با الگوی مشاغل خرد، امکان پرداخت وام اشتغال به سایر نیازمندان غیر تحت حمایت نیز برای این نهاد میسر شده است، اظهار داشت: مجریان غیر تحت حمایت طرح‌های اشتغال عمدتاً مردان سرپرست خانوار نیازمند فاقد شغل و پسران مجرد بیکار در آستانه ازدواج هستند.

وی تعداد تسهیلات اشتغال پرداختی را 2592 وام قرض‌الحسنه عنوان کرد و گفت: از این تعداد 1004 وام به مجریان زن و 1588 مورد نیز به مجریان مرد پرداخت‌شده است.

متین پور متوسط اشتغال ایجادشده با هر طرح در کمیته امداد اصفهان را یک و نیم شغل اعلام کرد و گفت: بر این اساس نزدیک به 3900 شغل با این تعداد وام ایجادشده است و اگر تعداد 992 نفری که با فعالیت‌های کاریابی و بسته‌های تشویقی این نهاد جذب بازار کار شده‌اند را به این عدد اضافه کنیم می‌توان از ایجاد بستر اشتغال 4892 نفر توسط کمیته امداد در استان اصفهان خبر داد.

انتهای پیام/ ز

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۸۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا

به گزارش تابناک، اکوایران در گزارشی نوشت: دامنه اثرگذاری بودجه عمومی چنان وسیع است که شاید نتوان ساحتی از جامعه را نام برد که تحت تاثیر این نوع از سیاست‌گذاری قرار نداشته باشد. بودجه عمومی می‌تواند به دو صورت «مستقیم»‌ و «غیرمستقیم» بر نرخ فقر اثر بگذارد.

در فرایند «مستقیم» عملیات دریافت منابع از بخشی از اقتصاد و پرداخت آن به بخش دیگر ممکن است منجر به تغییرات در نرخ فقر و حتی برابری شود. با این عملیات دولت درآمد قابل تصرف بخشی از جامعه را کاهش داده و در مقابل درآمد بخش دیگری از جامعه بالا می‌رود.

یکی از مولفه‌های توزیع درآمد در بودجه عمومی در مسیر مقابله با فقر، «اعطا وام‌های اشتغال زایی» است. در سال 1403 نرخ مصوب جهت اعطا تسهیلات توانمندسازی و اشتغال زایی، 8 درصد رشد کرده و به 48.6 همت رسیده است. اعتبارت تخصیص داده شده از طریق 5 نهاد به دست افراد مشمول می رسد.

شواهد حاکی از آن است که کمیته امداد امام خمینی(ره) با سهم 61.7 درصدی،‌ بیشترین مقدار از تسهیلات اعطایی اشتغال زایی را در راستای مقابله با فقر داشته است. «مراکز نیکوکاری»‌ و «بنیاد علوی» نیز دیگر نهادهایی هستند که در سال جاری کمترین سهم از تسهیلات اعطایی را به خود اختصاص داده اند. شواهد نشان می دهد این دو نهاد در حالی در سال جاری به لیست نهادهای اعطاء این نوع وام اضافه شده‌اند که در قانون بودجه سال گذشته نقشی در پرداخت این وام‌ها نداشته‌اند.

وام اشتغال زایی، ابزار مستقیم بودجه در حمایت از فقرا


گستره اثرگذاری بودجه عمومی چنان وسیع است که شاید نتوان ساحتی از جامعه را نام برد که تحت تاثیر سیاست‌گذاری آن قرار نداشته باشد. بودجه عمومی از دو طریق «مستقیم» و «غیرمستقیم» می‌تواند بر روی نرخ فقر اثرگذار باشد.

در مکانیسم اثرگذاری «غیر مستقیم»، بودجه بر روی عملکرد اقتصادی تاثیر می گذارد. نتیجه این اثرگذاری ممکن است به رشد اقتصادی منتهی شود و یا منجر به تورم شود. در مکانیسم «مستقیم»، کارکرد بودجه در زمینه توزیع درآمد بوده و با هدف فقرزدایی به تخصیص اعتبارات حمایتی می‌پردازد.

«توانمند سازی و اشتغال‌زایی» یکی از راه‌های موثر مبارزه با فقر است که در دسته مکانیسم های مستقیم طبقه بندی می‌شود. اعتبارات وام‌های اشتغال‌زایی در زمره سیاست‌های رشد محور طبقه بندی شده و و قشر جامانده از اقتصاد را به آن باز می گرداند. اما آیا در ایران به دنبال تخصیص بودجه به وام‌های اشتغال زایی، زمینه خروج نیازمندان از دامنه فقر فراهم شده و حمایت‌گری اجتماعی از آن‌ها موفقیت آمیز بوده است یا عملکرد سیستم اجرایی ضعیف بوده و امکان ایجاد اشتغال پایدار را برای این دسته از افراد فراهم نساخته است؟ مرکز پژوهش‌های مجلس در جدیدترین گزارش خود به این سوال پاسخ داده که در ادامه به آن پرداخته شده است.

رشد 8 درصدی تسهیلات اعطایی به وام های توانمندسازی در 1403


نقل و انتقالات مالی که از طریق بودجه عمومی صورت می‌گیرد، ‌جنبه اثرگذاری مستقیم بودجه بر روی فقرا را نشان می دهد. به بیان ساده تر عملیات دریافت منابع از بخشی از اقتصاد و پرداخت آن به بخش دیگر ممکن است منجر به تغییرات در نرخ فقر و حتی برابری شود. با این عملیات دولت درآمد قابل تصرف بخشی از جامعه را کاهش داده و در مقابل درآمد بخش دیگری از جامعه را افزایش می‌دهد.

یکی از مولفه‌های توزیع در آمد در بودجه عمومی در مسیر مقابله با فقر، «اعطا وام‌های اشتغال زایی» است. چنانچه کیفیت فرایند اجرا اعطا تسهیلات، درست پایه ریزی و اجرا شود، نتیجه مطلوب خواهد بود. در غیر اینصورت ممکن است علی رغم تخصیص بودجه، این عملیات اثرگذاری چندانی بر روی فقر نداشته باشد و حتی به این پدیده عمق بیشتری ببخشد.

در ایران، طبق قوانین بودجه سنواتی از سال 1396 در تبصره‌های (16) و (18)، دولت مبالغ معینی از تسهیلات تکلیفی از نوع قرض الحسنه را برای پرداخت به متقاضیان طرح های اشتغال زایی و حمایت از تولید تعیین کرده است. هدف از این حمایت‌گری، استفاده از نقاط قوت فقرا از جمله دانش، مهارت، نوآوری و انگیزه آن‌ها به منظور خروج از گردونه فقر است.

بررسی‌ها نشان می دهد که در سال 1403 مبلغ  48.6 همت اعتبار به عنوان تسهیلات مکلفی به منظور توانمندسازی و مقابله با فقر در نظر گرفته شده است. این رقم در مقایسه با نرخ مصوب سال قبل رشد 8 درصدی را تجربه کرده است. بررسی های دقیق تر حاکی از آن است که اعتبارت تخصیص داده شده از طریق 5 نهاد مختلف به دست افراد مشمول می‌رسد.

این 5 نهاد شامل «کمیته امداد امام خمنی(ره)»، «سازمان بهزیستی»، «بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام»، «بنیاد علوی»، و «مراکز نیکوکاری و سایر مراکز» است. در ادامه به بررسی تغییرات سهم اعتبارات هر یک از این گروه ها در سال 1403 پرداخته شده است.

کمیته امداد، در رتبه نخست سهم اعتباری وام‌های اشتغال زایی  


نگاهی به لایحه بودجه 1403 نشان می دهد 61.7 درصد سهم وام های تخصیص یافته جهت حمایت از تولید و اشتغال مربوط به کمیته امداد امام خمینی بوده است. به بیان دیگر سهم درنظر گرفته شده از اعتبارات تخصیص یافته شده به وام های اشتغال زایی در کمیته امداد، 30 همت برآورد شده است. این نرخ در مقایسه با قانون بودجه 1402 کاهش 14.3 درصدی داشته است.

سازمان بهزیستی نیز بر اساس لایحه مصوب امسال، 12 همت از اعتبارات قرض الحسنه حمایت از تولید و اشتغال را دریافت خواهد کرد. بر این اساس اعتبار بهزیستی در لایحه بودجه امسال نسبت به قانون 1402، افزایش 140 درصدی داشته است.

6.6 همت دیگر نیز توسط سه سازمان باقی مانده پرداخت خواهد شد. «بنیاد علوی» و «مراکز نیکوکاری» در حالی طبق لایحه امسال مسئولیت پرداخت بخشی از اعتبارات تخصیص را بر عهده گرفته اند، که در قانون بودجه 1402 هیچ سهمی از این اعتبارات نداشته اند.

در یک نگاه کلی سهم اعتبارات در نظر گرفته شده در لایحه 1403 برای «کمیته امداد» و «بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام» کاهشی بوده است. در مقابل سهم بهزیستی با افزایش جهشی رو به رو شده است. چالش اصلی اعطای این تسهیلات در راستای مبارزه با فقر و توانمندسازی نیازمندان، این است که آیا امکان ایجاد اشتغال پایدار در طرح های این چنینی در گروه هدف؛ یعنی، فقرا وجود دارد؟

تکرار مقتضیات تبصره 18، موفق یا ناموفق؟


پیش از ارائه پاسخ این سوال لازم است توجه شود که دولت پس از تصویب لایحه بودجه و مشخص نمودن سهم هر نهاد از اعتبارات قرض الحسنه وام اشتغال زایی، بانک‌های مشخصی را موظف به پرداخت وام به مشمولین می‌کند. نهادهای مربوطه نیز پس از ثبت درخواست، در صورت احراز شرایط داوطلب آن‌ها را جهت دریافت وام به بانک مربوطه ارجاع می دهند. اما شواهد حاکی از آن است که بخشی از ناهمواری اعطا وام، مربوط به بانک‌ها و عدم پرداخت تسهیلات به متقاضیان است.

آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که در سال 1402 کمتر از 15 درصد منابع مصوب محقق شده است. این امر به عملکرد ضعیف سیستم بانکی در اجرای طرح مورد نظر اشاره دارد. یکی از دلایل عدم رغبت بانک‌ها به پرداخت این تسهیلات، نااطمینانی موجود از وضع بازپرداخت‌ها و توجیه نداشتن مشاغل پیش بینی شده است. چرا که مشاغل پایدار نبوده و تجربه اقتصادی آن‌ها می تواند نشانگر وضعیت آتی این نوع طرح‌ها باشد.

بررسی‌ها حاکی از آن است که امکان ایجاد اشتغال پایدار در اینگونه طرح‌ها بسیار پایین است. چرا که از یکسو در صورت عدم نظارت دقیق،  وام اعطا شده در راستای تامین مخارج مصرفی و وسایل غیرسرمایه‌ای و مصرفی کوتاه مدت و نیمه مدت هزینه خواهد شد. از سوی دیگر در کشور هنوز ظرفیت شناسایی دقیق فقرا و ثروتمندان وجود نداشته و احتمال پرداخت وام به افراد خارج از دایره شمول وجود دارد. در این صورت تورمی که در آینده ایجاد می شود، نه تنها به فریاد نیازمندان نمی‌رسد که بالعکس، فشار مضاعفی بر آنان وارد خواهد کرد.  

بنابراین لازم است توجه شود که تخصیص منابع ذیل این تبصره بدون جهت دهی و هدف مشخص برای بلند مدت، بنا به دلایل اشاره شده، نتیجه مطلوب را در پی نداشته و اشتغال زایی اقشار کم درآمد را مهیا نمی‌سازد.

دیگر خبرها

  • رتبه اول خراسان رضوی در پرداخت تسهیلات اشتغال در کشور
  • پرداخت بیش از ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به نیازمندان البرزی
  • بهره برداری از مرکز نیکوکاری امام رئوف (ع) شهر سین برخوار
  • معلم بیرجندی با ۱۱ فرزند معنوی
  • روایت معلم نیکوکار بیرجندی که ۱۱ فرزند معنوی دارد
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • حمایت ۶۴۴۰ معلم کرمانی از ایتام کمیته امداد
  • اعطای ۹۱۰ میلیارد تومان تسهیلات به مدد جویان البرز
  • تجمع بزرگ مردم اصفهان در حمایت از طرح نور
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای مددجویان استان کرمانشاه